Under de senaste 25 åren har jag i olika funktioner varit verksam som journalist, författare, föreläsare och redaktör. Jag är ordförande för Svenska PEN och extraknäcker även som regissör för musikaler, ett intresse jag odlat på senare år.

Tidigare har jag bland annat varit chefredaktör för tidningar som OmVärlden, Tvärdrag, Seko-tidningen och nu senast Tiden.

Jag har också gett ut ett antal böcker, främst om internationella frågor, men också om folkrörelser, engagemangets grunder och mediekunskap.

Från början kommer jag från Lidköping, och identifierar mig fortfarande väldigt starkt med min gamla hemstad. Sedan jag flyttade därifrån för länge sedan har jag bott i Göteborg, Växjö, Stockholm, Flen och nu i Eskilstuna.

Vid sidan av mitt yrke har jag ofta varit engagerad i ideell verksamhet. Från SSU när jag var ung, över Socialdemokratiska studentförbundet, där jag var ordförande under ett år, till Studenter för Sarajevo, Svenska Burmakommittén och Reportrar utan gränser (där jag var ordförande för riksorganisationen mellan 2008 och 2012).

Jag har tre barn som jag lever med varannan vecka.